Om Kär o Lek

Företaget startades i juli 2015 med inriktning på att ha ett så giftfritt och ekologiskt sortiment som möjligt utifrån hållbar utveckling. Företaget är värderingsstyrt, där stor fokus ligger på att produkter som är riktade mot barn ska ha bra kvalité och bidra till främjandet av barnens olika utvecklingsfaser.

Företagets första årsresa, har gått från ett litet sortiment som var anpassat efter inviduella behov till att distribuera vissa märken. Vi har tagit fram vårt första pysselmaterial och erbjuder även ett utvalt sortiment till skolverksamheter.

Om Oss

Jag som startade förretaget är själv småbarnsförälder och jobbar vid sidan av även som lärare. Tillsammans med några nära vänner som också är pedagoger tyckte vi att det saknades ett helhetsperspektiv. Vi vill främst utgå ifrån vad som behövs för barnens lekfulla lärande och sedan pratar vi om hållbarheten, så som ekologiskt, giftminimerat, fairtrade o.s.v.

Mål & Vision

Företagets vision är att kunna erbjuda ett fullständigt sortiment som kan tillgodose barnens vardagliga behov. Samtliga produkter ska ha ett avstamp i ekologiskt, giftfritt, fairtrade, närproducerat och pedagogiskt.

Företagets mål är att ekologiskt, giftfritt och fairtrade en vacker dag inte är ett alternativ utan en standard, utsätta kvalitativa produkter för konkurrens men samtidigt höja medvetenheten för socialt ansvar. Ansvar för närproduktionen, att främja den nationella tillverkningen är inte bara ett socialt ansvar utan också ett miljöanvar, att undvika långa transporter med dess påverkan på miljön. För oss är det viktigt att det vi gör har ett syfte.

Vårt Arbete

Företaget jobbar med ett helhetsperspektiv med zero-waste i åtanken. Att inte slösa på material likväl att inte slösa på naturen. Företaget är noga med att kontrollera att samtliga produkter uppfyller minst den gällande lagstiftning och uppfyller morgondagens krav för en hållbar utveckling.

Allt från packningsmaterial till leveranstransport övervägs noggrant efter miljöpåverkan.

Företaget jobbar också innovativt för att bespara miljön och att hitta nya produkter som kan tillgodose de lärande syfte som företaget står för.

Nordic Eco Footprint

Under 2016 utöade vi vår distributionsverksamhet och startade igång systerbolaget Nordic Eco Footprint. Bolaget kommer på lång sikt att ta över verksamheten distribution där fokus är att hitta de ekologiska/miljövänliga produkter som än saknas i Sverige och distribuera till övriga återförsäljare som har en miljö-profil.

Nordic Eco Footprint har en egen hemsida (under konstruktion) www.nordicecofootprint.com och kan nås antingen genom Kär o Leks kundkontakter eller via mail: info@nordicecofootprint.com